Welkom op COUNTRYROUNDUP.be       Het is vandaag:   21-06-2018      4 u 33     ... COUNTRYROUNDUP:   elke zondag 19-20u op GAVEROMROEP Deerlijk 107.7 FM…...      Herhaling op donderdag 19-20u

Bio
Rik Sanders is afkomstig van Izegem (West-Vlaanderen) en kreeg al heel jong de muziekmicrobe te pakken. Intens radio luisteren was een familiale gewoonte en vooral de manier waarop een radioprogramma samengesteld en gepresenteerd werd, boeide hem in steeds toenemende mate.
Het wekelijkse programma van wijlen Kitty Prins op Omroep West-Vlaanderen lag zonder twijfel aan de basis van zijn interesse voor countrymuziek terwijl ook de zeezenderperiode een onuitwisbare indruk achter liet.

Met de opkomst van de 'vrije radio's' – eind '79, begin '80 – ging alles in een stroomversnelling.
Trendsetter in West-Vlaanderen was toen radio Gemini (die later vanuit Kortrijk zou uitzenden): verfrissende radio voor die tijd, maar waar volgens Rik één iets ontbrak: een countryprogramma.
Daar hij toen zelf al een aardige countrycollectie bijeen verzameld had en zich over het genre ernstig gedocumenteerd had, nam hij zonder aarzelen het initiatief om te solliciteren.
Het resultaat was de start van de 'country round-up' in 1980. Het programma kreeg weldra z'n vaste stek op maandagavond en telde algauw een momenteel nauwelijks nog denkbare schare die-hard countryfans.
Bij country alleen zou het niet blijven, want heel wat andere programma's volgden, waaronder 'Opgeruimd staat netjes', Muziekmozaïek en de Nederlandstalige hitparade.
In 1991 was het bij Gemini onheilspellend aan het rommelen. De ene medewerker na de andere verliet – om welke reden dan ook – het station. Wie nog bleef, voelde zich als op een zinkend schip en bijgevolg werd het tijd om veilig aan wal te springen.
De laatste country-aflevering vond er plaats op pinkstermaandag 20 mei 1991.
Jarenlang intens met countrymuziek bezig zijn, wordt op de duur een 'way of life', een niet meer weg te denken factor. Voeg daarbij de nooit aflatende radiomicrobe en je beseft de bodemloze diepte die dreigde.
Te meer ook daar de round-up die toen eveneens op radio Delmare (Zingem) en radio Bingo (Roeselare) liep om praktische redenen en wegens tijdsgebrek stopgezet werd.
Uitgerekend op dat moment kwam het verzoek om mee te werken aan het nieuwe radio Sympathiek (Izegem) met o.a. de voortzetting van de country round-up en programma's zoals 'de Vlaamse top 15' en 'Rock, sweet and beat'.