Welkom op COUNTRYROUNDUP.be       Het is vandaag:   21-06-2018      4 u 32     ... COUNTRYROUNDUP:   elke zondag 19-20u op GAVEROMROEP Deerlijk 107.7 FM…...      Herhaling op donderdag 19-20u

History: Radio GEMINI
Het jaar 1990 was een heel bijzonder jaar voor de country round-up en dit in velerlei opzichten.
Vanaf 1990 werd de LP van de week definitief vervangen door de cd van de week, want de opmars van de compact disc was niet meer tegen te houden. Geregeld waren er ook specials o.a. een twee uur durende over trainsongs, over Lucille Starr en over de Canadese country, een 5-delige serie over country-originals en een 4-delige gospelserie. Dit allemaal in het voorjaar.

Een heel aparte, feestelijke uitzending werd de 500ste aflevering op maandag 25 juni.
Er werd teruggeblikt naar de allereerste uitzending van november 1980 en naar de 250ste van 2 september 1985 met telkens vijf songs die toen ook in die afleveringen te horen waren.
Daarnaast werden ook The New Birds uitgenodigd om live en rechtstreeks in de studio de uitzending de nodige luister bij te zetten. Naast de gesprekjes en de muziek geanimeerd door het aanwezige publiek, waren er ook verfrissende feestdrankjes. Het werd een uitzending die men niet gewoon was op een vrije radio en waar nog lang over nagekaart werd.
Eenmaal de 500ste aflevering achter de rug kon al uitgekeken worden naar de openlucht countryparty van woensdag 15 augustus 1990 in het Bijenhof in Bissegem en dit naar aanleiding van 10 jaar country op Gemini. Helaas hadden we de weergoden niet aan onze kant, want die dag viel de regen bij bakken uit de hemel en moest het gebeuren binnen doorgaan voor een toch talrijk opgekomen publiek. De New Birds verkeerden in optima forma en verder waren er o.a. nog Johnny Tiger, Patricia Linsday en Wim Lennarts (toen bekend als John Denver van de VTM-soundmixwedstrijd.

De eigenlijke verjaardagsdatum viel op 12 november 1990: de 520ste aflevering en 10 jaar country round-up.
Enkele maanden later was het bij Gemini onheilspellend aan het rommelen. De ene medewerker na de andere verliet het station en de geruchten dat Gemini zijn knusse, comfortabele stek in de Kortrijkse Hallen zou moeten verlaten, werden met de dag sterker. Het begin van het einde kondigde zich aan.
De laatste country-aflevering op Gemini had plaats op pinkstermaandag 20 mei 1991.
Om 21.30 uur werd het rijkgevulde countryhoofdstuk van ruim een decennium afgesloten.
Tien dagen later ging de country round-up verder op radio Sympatiek in Izegem.
Maar dat is dan weer een ander verhaal.